- Dette skal du ikke akseptere

Har du kjøpt et nytt produkt som viste seg å være brukt? Det skal du absolutt ikke akseptere.

Anne Sofie Faye-Lund i Forbrukerrådet forklarer at butikker ikke har lov til å selge et brukt produkt som nytt. Foto: CF-Wesenberg/Forbrukerrådet
Anne Sofie Faye-Lund i Forbrukerrådet forklarer at butikker ikke har lov til å selge et brukt produkt som nytt. Foto: CF-Wesenberg/Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har DinSide rettet søkelyset mot mange nettbutikkers kreative og feilaktige tolkning av angrerettloven.

Flere store butikker, som Telenor.no og Netcom.no, har krevet at produkter kjøpt i nettbutikkene, ikke kan åpnes og testes før angreretten eventuelt blir brukt. Dette er direkte feil, og de store selskapene endrer nå praksis, som følge av DinSides artikler.

Selger brukt som ny?

I kjølvannet av disse sakene har det oppstått en diskusjon om forbrukerne virkelig er tjent med angrerettloven. Dersom bedriftene plikter å ta imot brukte produkter, er det mange som har vært bekymret for at butikkene skal videreselge de brukte produktene som nye.

Ifølge Forbrukerrådet har ikke butikkene lov til å gi deg en brukt eller åpnet telefon, hvis du har betalt for et nytt produkt.

- Butikkene har ikke anledning til å selge brukte produkter som nye, sier Anne Sofie Faye-Lund, seniorrådgiver i Forbrukerrådet.

Hun forklarer at det har vært flere tilfeller der kunder har oppdaget at produkter har vært brukt. I noen tilfeller har «nye» mobiltelefoner og datamaskiner inneholdt både lagrede telefonnumre og bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer