Melde flytting til fritidsbolig

Dette skal til for å få bo fast på hytta

Du kan ikke bare bestemme deg for å bo permanent i hytta di. I verste konsekvens kan du straffeforfølges.

LOV Å VÆRE PÅ HYTTA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet forteller til Dagbladet TV at det er flere grunner til at det ikke er innført hytteforbud. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når hjembyen din stenger ned, du ikke får møte venner, det er vanskelig å holde avstand når du skal ut på tur i den lokale parken din og du fortsatt er tvunget til å jobbe hjemmefra - da kan det virke fristende å bare flytte til hytta (hvis du er så heldig å ha det).

Nylig meldte Skatteetaten at de mottok 2033 søknader fra folk som søkte om å flytte til fritidsbolig i fjor. Til sammenligning mottok de kun 1190 søknader i 2019, skriver NRK.

Bare i mars 2020 opplevde Skatteetaten en mangedobling av søknader - da kom det inn hele 345 søknader om å få flytte på hytta. De mener det er liten tvil om at det med coronaviruset og hytteforbudet som har vært drivende for utviklingen.

Om du godt kunne tenke deg å flytte til hytta, bør du lese videre.

Så lenge kan du bo på hytta uten å melde flytting

Hovedregelen er at du skal være bostedregistrert der du overnatter mest.

- Bor du flere dager i fritidsboligen din enn hjemme over en periode på tolv måneder, skal du i utgangspunktet være bostedsregistrert på hytta, sier underdirektør Roar Sellevoll i Folkeregisteret til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer