DNB kjøper Sbanken

Dette skjer med kundene

Bankene svarer.

FORSTÅR SKEPSISEN: Sbanken skjønner at kundene reagerer og er usikre etter at sammenslåingen med DNB ble et faktum. Foto: Sbanken/DNB
FORSTÅR SKEPSISEN: Sbanken skjønner at kundene reagerer og er usikre etter at sammenslåingen med DNB ble et faktum. Foto: Sbanken/DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebookgruppa «Redd Sbanken – Nei til DNB» har eksplodert etter at det ble klart at DNB får kjøpe Sbanken likevel.

Trofast Sbanken-kunde bytter bank etter 15 år, og professor Tor Walin Andreassen ved Norges Handelshøyskole «fikk hakeslepp» da han hørte oppkjøpnyheten.

- Faktisk kan jeg ikke huske å ha sett en så voldsom reaksjon fra bankkunder i norsk fusjonshistorie, sier Walin Andreassen til NRK.

Les mer om reaksjonene her:

Forstår skuffelsen og skepsisen

Fungerende kommunikasjonsleder Trine Hvamb i Sbanken forteller at trafikken på kundesenteret deres har vært nesten normal siden nyheten kom ut.

- I bankens sosiale kanaler har engasjementet vært større, fastslår hun overfor DinSide.

- Vi er så heldige å ha Norges mest fornøyde og engasjerte kunder, så det er helt naturlig. Ingen liker jo endringer, og vi forstår at en del er skuffet og skeptiske, sier Hvamb videre.

Hun understreker likevel at det store flertallet av kundene ser hittil ut til å forholde seg rolige.

SPARING: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvorfor du taper på å ha sparepengene dine stående på bankkonto. Video: Stig B. Fiksdal Vis mer

Fusjonen skjer ved årsskiftet

– Det er sagt at DNB- og Sbanken-kundene ikke vil oppleve endringer «en god stund» framover, men hva vil skje på sikt?

- Det skal vi finne ut sammen med DNB så snart de har overtatt eierskapet i slutten av mars, svarer Hvamb i Sbanken.

– Når vil det eventuelt skje endringer?

- Sbanken kommer til å være den samme banken som før i ganske lang tid framover. Rent teknisk skal vi på sikt fusjoneres inn i DNB. Det regner vi med vil skje tidligst ved årsskiftet, men det betyr ikke nødvendigvis at det samtidig blir endringer, svare Hvamb.

- Håper kundene er nysgjerrige på DNB + Sbanken

Vibeke Hansen Lewin, kommunikasjonsdirektør i DNB, bekrefter at det ikke blir endringer i bankhverdagen for kundene og de ansatte på «en god stund».

- Alle endringer vi etter hvert kommer til å jobbe for, vil handle om å skape enda bedre opplevelser for kundene. Vi håper kundene også er nysgjerrige på hva Sbanken og DNB kan få til i fellesskap, sier Hansen Lewin til DinSide.

Blir «avdeling» i DNB

– Vil DNB bli mer lik Sbanken i pris, eller motsatt?

- Vi er fortsatt konkurrenter og kan foreløpig ikke diskutere det. Men én ting er sikkert: For å lykkes framover, må både vi og DNB fortsette å ha konkurransedyktige priser, svarer Hvamb i Sbanken.

– Hvilken bank vil rå over kundene?

- I den første fasen blir vi et datterselskap av DNB, og kundene vil formelt sett være kunder hos Sbanken ASA (som endres til AS etter at selskapet tas av børs). Når fusjonen er gjennomført, blir Sbanken en «avdeling» i DNB, og da overtar DNB som formell avtalepartner, svarer Hvamb på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer