Pensjon fra arbeidsgiver

Dette skjer med pensjonen ved corona-permittering

Det er innført unntaksregler for pensjonssparing grunnet coronavirusutbruddet. Les hva de betyr for din pensjon.

MINSTEPENSJONIST: Henning Kvitnes forteller at veldig mange i hans bransje har mistet jobben. Video: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du blir permittert fra jobben din, er hovedregelen at du samtidig meldes ut av tjenestepensjonsordningen på arbeidsplassen. Det betyr at du kan miste pensjonsopptjening fra jobben mens du er permittert.

Arbeidsgiverne har imidlertid styringsrett og kan la de ansatte bli værende i pensjonsordningen.

- Vi ser at de fleste bedriftene velger det siste, altså å la de ansatte stå i pensjonsordningen, sier personmarkedsdirektør Heidi Skaaret i Storebrand til Dinside.

Unntaksregler uten plikt

På grunn av den ekstraordinære situasjonen knyttet til coronavirusutbruddet, vedtok Stortinget 14. april å endre reglene for tjenestepensjon.

- Med de nye reglene kan arbeidsgiver bestemme at du skal være medlem av pensjonsordningen under permitteringen, men arbeidsgiver har ikke plikt til å betale innskudd til pensjonssparing eller pensjonsordningens forsikringer, forklarer forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer