Dette slår vitaminer

Verken E- eller C -vitaminer hjelper for hjertet...

Dette slår vitaminer
Publisert
Sist oppdatert

Den som er bekymret for hjertet sitt bør sove minst syv og en halv time hver natt. Å stappe i seg vitaminer er det ingen grunn til, ifølge ny forskning. Det skriver Expressen.se

Dårlig nattesøvn er en risikofaktor som kan gi hjerte- og karsykdommer. Den som har for høyt blodtrykk om natten vil dessuten ha enda større risiko. Det viser en studie som ble publisert i tidsskriftet Archives of Internal Medicine.

Les mer om hjerteinfarkt hos Lommelegen

Fedme og diabetes

Søvnen har blitt et problem for stadig flere, og mange lider av søvnmangel. Denne studien viser at spesielt eldre mennesker som sover dårlig og har høyt blodtrykk, er mer utsatt for å rammes av hjerte- og karsykdommer. Tidligere har man trodd at det hjelper å proppe i seg vitaminer for å holde seg frisk, men det motbevises i denne studien.

Over 15.000 leger deltok i undersøkelsen. Enkelte av legene var minst 50 år, og fikk i begynnelsen av 1997 ta E-vitamin mens kontrollgruppen tok sukkerpiller, eller en såkalt placebo. De gjorde akkurat det samme med C-vitamin, der en gruppe fikk daglige doser med C-vitamin , mens den andre fikk nøye seg med en sukkerpille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer