Studielån

Dette sletter deler av studielånet

Dersom du blir lærer, kan du få deler av studielånet ditt slettet.

STUDIELÅN: Administrerende direktør i Lånekassen, Kjetil Moen, tipser om at dersom du velger å bli lærer, kan du få slettet en del av studielånet. Foto: Lånekassen
STUDIELÅN: Administrerende direktør i Lånekassen, Kjetil Moen, tipser om at dersom du velger å bli lærer, kan du få slettet en del av studielånet. Foto: Lånekassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen er noe de fleste av oss har et forhold til, enten om du skal studere, er student eller har vært student.

Statens lånekasse tilbyr stipend og lån for å gi folk like muligheter til utdanning. Etter endt utdanning sitter man gjerne igjen med et studielån. Ifølge Lånekassen betaler de fleste ned dette i løpet av 20 år.

Men visste du at nyutdannede lærere kan få slettet en betydelig del av studielånet sitt?

- Akkurat nå er det mange som lurer på hvilken utdanning de skal søke på og hva de skal bli. Noen vurderer kanskje å bli lærere. Da kan det være kjekt å vite at Lånekassen har ordninger som gjør at nyutdannede lærere kan få slettet deler av studielånet sitt, sier administrerende direktør, Kjetil Moen i Lånekassen.

Dette må du gjøre

Et av Lånekassens oppdrag er å sikre samfunnet og arbeidslivet tilgang på viktig og relevant kompetanse.

- Norge trenger lærere, og for å motivere flere til å velge læreryrket, har Lånekassen ordninger som gjør at nyutdannede lærere få slettet deler av studielånet. Hvor mye du kan få slettet, kommer an på hva du har studert og hvor du begynner å jobbe, sier han.

Dersom du for eksempel tar en femåring grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7 på normert tid og jobber som grunnskolelærer i tre år, kan du få slettet 106 000 kroner av studielånet ditt.

Videre forteller han at om du i tillegg har spesialisering innen realfag, fremmedspråk, samisk eller kvensk, kan du få slettet 50 000 ekstra, til sammen 156 000 kroner.

Og får du på toppen av dette lærerjobb i Nord-Norge, kan du få slettet enda mer: Til sammen inntil 211 000 kroner i hele Nord-Norge, og ytterligere inntil 50 000 kroner hvert år hvis du jobber i tiltakssonen, som består av Finnmark og utvalgte kommuner i Nord-Troms.

Tikker du av på alle de mulige ordningene, kan du få slettet inntil 361 000 kroner av studielånet ditt i løpet av tre år, forklarer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer