Dette sløser unge voksne mest penger på

Kornelia og Morten opplever begge at pengene deres går til de typiske «lommetyvene» blant studenter og unge voksne, men det er én utgiftspost som er større andre.

OVERRASKET: Morten Sandvik og Kornelia Minsaas visste ikke at de brukte så mye penger på uteliv, restaurant og kafé som de fant ut da de lot en forbrukerøkonom gjennomgå kontoutskriftene deres. Til sammen bruker de 60.000 kroner i året på fest og moro. Foto: DNB.
OVERRASKET: Morten Sandvik og Kornelia Minsaas visste ikke at de brukte så mye penger på uteliv, restaurant og kafé som de fant ut da de lot en forbrukerøkonom gjennomgå kontoutskriftene deres. Til sammen bruker de 60.000 kroner i året på fest og moro. Foto: DNB. Vis mer
Publisert

Ifølge forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB er det fort gjort å bruke mer penger enn det du er klar over, uansett om du er ung eller gammel. Dette kommer tydelig fram når hun så gjennom kontoutskriftene til Morten Sandvik (28) og Kornelia Minsaas (24).

Det viste seg at begge to brukte betydelige summer på uteliv. I Kornelia sin kontoutskrift fant Sandmæl ut at hun brukte 25.000 kroner i året på uteliv, restaurant- og kafébesøk. Småkjøpene på kafé var særlig store.

Morten brukte hele 35.000 kroner i året på uteliv, derav 7000 kroner på nattmat. Et utgiftseksempel fra én kveld viste at han brukte 700 kroner på Deli de Luca.

Dette er en klassisk forbruksfelle der det er lett å tenke at summene er så små, men når de legges sammen blir de store, ifølge Sandmæl.

- Fikk sjokk

Både Kornelia og Morten var ganske sikre på at de hadde kontroll på pengebruken sin før forbrukerøkonomen gikk regnskapet deres i sømmene.

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk høre tallene. Det svei virkelig i sjela. Det første jeg tenkte var «dette ikke kan stemme». Jeg føler at jeg ikke bruker mye penger, sier Kornelia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer