Hvordan sløse mindre penger?

Dette sløser vi mest penger på

Dinsides sløsekalkulator er et nyttig hjelpemiddel for deg som vil spare mer.

I FARTEN: Det er en del penger å spare på å fylle termokoppen og matboksen hjemme før du drar til jobb eller skole, sammenlignet med å kjøpe et rundstykke og americano på kafé. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
I FARTEN: Det er en del penger å spare på å fylle termokoppen og matboksen hjemme før du drar til jobb eller skole, sammenlignet med å kjøpe et rundstykke og americano på kafé. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Støttemedlemskap, kjøpekaffe og impulskjøp er lommetyver for mange. Ifølge en undersøkelse fra DNB, tror vi at vi sløser 1.061 kroner månedlig i gjennomsnitt. Dette blir hele 12.732 kroner i løpet av et helt år.

Men, siden tallene er basert på hva folk tror, kan de være mye høyere, men også lavere.

- De fleste nordmenn vet hva vi bruker penger på, men ikke hvor mye. Mange bli overrasket over hvor mye penger som går med til de såkalte «lommetyvene», som kaffekoppen på vei til jobb, diverse abonnementer, taxibruk og småhandling. For mange handler det om en manglende bevissthet rundt egen privatøkonomi, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl til Dinside.no.

Slik unngår du sløsing

Noe av det viktigste du kan gjøre for å slutte sløsingen er å få oversikten over forbruket som du mangler.

- Mange vet ikke hva som går inn og ut av kontoen, og drar gjerne kortet til den er tom. Når du vet hva du bruker penger på, er det lettere å være litt mer bevisst i kjøpsøyeblikket, og da unngår du sløsing, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Dinside.no.

Konsekvensene av sløsing er at du ikke får det meste ut av pengene du har. Sløsing kan også gå på bekostning av dine sparemål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer