Når kommer feriepengene

Dette tallet avgjør hvor mye du får i feriepenger

Se hva du kan forvente å få utbetalt i feriepenger og når pengene kan komme på konto.

SPARETIPS: Det er ikke bare-bare å spare penger. Silje Sandmæl har disse tre rådene til deg som vil begynne med det. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

En uforutsigbar tid preget av tiltak og en saktegående gjenåpning av samfunnet, gjør årets ferieplanlegging litt vanskeligere enn andre år.

Ferie blir det for de fleste likevel, og feriepenger - dersom du har opparbeidet deg rett til feriepenger.

Her kan du lese mer om når pengene normalt kommer på konto og hvor mye du kan forvente å få i feriepenger.

Skal du på norgesferie i år? Få gode tips, råd og inspirasjon her:

Hvor mye får man i feriepenger?

Feriepenger tjenes opp året før du skal ta ut ferie, og dette kalles opptjeningsåret, skriver Arbeidstilsynet. Feriepengene du får utbetalt i 2021 er altså opptjent i coronaåret 2020.

Hor mye du får i feriepenger beregnes ut fra det man har fått som arbeidsvederlag, altså lønn og noen andre utbetalinger, i opptjeningsåret. Hvor mye feriepengegrunnlaget utgjør, finner du ved å ta en kikk på den siste lønnsslippen for 2020, eller lønns- og trekkoppgaven du skal ha fått fra din arbeidsgiver.

Det er av dette beløpet du regner ut feriepengebeløpet.

Feriepengene skal være minimum 10,2 prosent av feriepengegrunnlaget. Arbeidstakere over 60 år har rett på minimum 12,5 prosent. Jobber du et sted som gir deg fem ferieuker, er satsen 12 prosent, og 14,3 prosent for arbeidstakere over 60 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer