Dette taper vi på pengespill

Det er snakk om 2.500 kroner hver i året.

Tap og vinn med samme sinn? Foto: Kim Jansson
Tap og vinn med samme sinn? Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spiller du Lotto? Leverer du inn tippekupongen eller spiller på travhester?

Du er ikke alene. Nordmenn er et spilleglad folkeslag. Faktisk er vi så glade i å gamble at vi hvert år spiller bort cirka 2.500 kroner.

Det kommer frem av statistikk The Economist har hentet fra H2 Gambling Capital.

I en oversikt over "the biggest losers" viser The Economist grafer over de femten landene som spiller bort mest penger årlig.

Norge havner på en åttendeplass.

2.500 kroner høres ikke SÅ ille ut, i hvert fall ikke når australiere taper rundt 7.000 kroner på pengespill i året. Like bak kommer Singapore, der hver innbygger taper rundt 6.500 kroner i året.

Statistikken viser altså hvor mye hver innbygger taper på lovlige pengespill. "Verstingene" er altså australiere og singaporere, mens Irland, Canada og Finland havner på plassene bak, med tap på henholdsvis 3.200, 3.100 og 1.050 kroner, sånn omtrent.

Se tabellen hos The Economist

Spiller for 30 milliarder

Vi nordmenn spiller ganske mye. I 2010 spilte vi for 29,9 milliarder kroner, ifølge anslag fra Lotteritilsynet. Hvis vi tar disse tallene til grunn, og deler på antall nordmenn (4,9 millioner), får vi frem at vi bruker 6.100 kroner hver på å spille i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer