Dette tar fødselskiloene

En probiotisk drikke om dagen hjelper.

Forskerne mener at probiotika kan hjelpe kvinner ned i vekt, i tillegg til å gi babyene en god start på livet. Foto: colourbox.com
Forskerne mener at probiotika kan hjelpe kvinner ned i vekt, i tillegg til å gi babyene en god start på livet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kvinner sliter med noen overflødige kilo etter å ha fått barn. En probiotisk drikke om dagen kan hjelpe kvinner bli kvitt de ekstra kiloene, viser ny forskning.

Probiotika er utvalgte, levende melkesyrebakterier som kan tilsettes mat og drikke, og som har dokumentert positiv effekt på helsen. De er spesielt kjent for å opprettholde en god magefunksjon.

Kvinner som fikk i seg matvarer som inneholdt disse melkesyrebakteriene både under og etter svangerskapet, fikk større reduksjon i både midjemål og den totale mengden kroppsfett, skriver den britiske avisen Telegraph.

Det var halvparten så sannsynlig at de som fikk i seg probiotika hadde ”mage” etter seks måneder. Etter et år var forskjellen mellom kvinnene som spise melkesyrebakterier og de som ikke gjorde det mindre, men de som inntok probiotika var generelt slankere.

Forskerne mener at probiotika kan hjelpe kvinner ned i vekt, i tillegg til å gi babyene en god start på livet.

Skal dere lage barn i sommer?Bakteriene som holder deg friskProbiotika fikser allergiForebygg oppblåsthet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer