Dette «tilbudet» kan koste deg dyrt

Sleipe svindlere forfalsker avisartikler og lokker med den nyeste iPhonen til én krone.

SLIK LURER DE DEG: Nettsvindlere blir mer og mer kreative, og forfalsker gjerne avisartikler som blant annet lover deg den nyeste iPhone-modellen til én krone. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SLIK LURER DE DEG: Nettsvindlere blir mer og mer kreative, og forfalsker gjerne avisartikler som blant annet lover deg den nyeste iPhone-modellen til én krone. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du så en anerkjent, norsk avis skrive en artikkel med overskriften: «Hvordan nordmenn kan få den splitter NYE iPhone 6S for 1 krone», ville det ikke vært fristende å sjekke det ut? Det kan i så fall koste deg dyrt.

LES OGSÅ: Kjøpte kamera - fikk ostehøvel

Lokker godtroende

Alle med litt fartstid på internett har nok blitt forsøkt lurt en eller annen gang, enten gjennom «lukrative» tilbud som ramler ned i e-post-innboksen din eller på nettsider som lover dyre produkter for en slikk og ingenting.

Et av de sleipeste svindelforsøkene nå for tiden går ut på å forfalske avisartikler, som lover deg dyre, populære produkter for én krone. Dette er ikke noe nytt, men etter tips fra en leser ønsker vi uansett å advare flest mulig.

I disse tilfellene vil altså svindlerne utgi seg for å være en anerkjent nettavis, for eksempel Dagbladet eller VG, som har oppdaget et helt utrolig tilbud. Tidligere er det blant annet Teknisk Ukeblad som har fått sitt navn misbrukt i samme type svindelforsøk.

Selv om de fleste ser at dette åpenbart er et svindelforsøk, kan det for mange, ikke minst de med lite netterfaring, fremdeles være lett å gå i fella.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer