Dette tør du ikke spørre gynekologen om

Blir du stum som en østers hos gynekologen? Her får du svarene på de flaueste spørsmålene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor har jeg nedsatt sexlyst etter å ha begynt på p-pillen? Hvorfor blør jeg etter samleie? Nei, det er ikke alle ting som er like enkelt å dele med gynekologen sin.

Derfor har den amerikanske legen og gynekologen Judith Reichman presentert noen vanlige spørsmål og svarene på nettstedet MSNBC.

Les på Lommelegen: Skrekk og gru - jeg skal til gynekolog!

De vriene spørsmålene

Spørsmål. Jeg er 22 år gammel og har brukt p-piller i fem år for å kontrollere uregelmessig menstruasjon. I den siste måneden har jeg imidlertid hatt tørr vagina og liten sexlyst. Hvorfor skjer dette?

Svar: Ja, dette er svært normalt. Lavdosepiller gir ikke nødvendigvis nok østrogen til å opprettholde fuktigheten i skjeden. Og for å hemme eggløsning, sørger pillen for å unngå syklisk produksjon av testosteron, som kan være viktig for et fungerende libido. I tillegg sørger østrogenet i pillen for å gjøre alt testosteron som finnes i systemet, kraftløs.

For å unngå dette problemet kan det hjelpe å bruke glidemiddel ved samleie. Noen hevder også at det kan nytte å bytte til såkalte trefasepillene, som prøver å etterligne de naturlige hormonsvingingene som vanligvis er i menstruasjonssyklusen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer