Dette tør du ikke spørre legen om

Problemer å få den opp, luft i magen og vond lukt nedentil - her får du svarene på de pinligste spørsmålene.

Menn som har ereksjonsproblemer, kvier seg ofte for å dra til legen. Illustrasjonsbilde: Colourbox
Menn som har ereksjonsproblemer, kvier seg ofte for å dra til legen. Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har inntrykk av at alt som er knyttet til endetarmsåpningen, fra hemoroider og kløe til utslett, er veldig vanskelig for mange å ta opp med legen sin, sier Brynjulf Barexstein. Han er almennlege og svarlegesjef for Lommelegen.no.

Menn med ereksjonsproblemer kvier seg også ofte for å dra til legen, mens noen kvinner vil unngå gynekologiske undersøkelser, forteller Barexstein til DinSide Helse.

Folk som er usikre og vil få råd mot pinlige plager men ikke tør spørre fastlegen, henvender seg ofte til Lommelegen for å få hjelp.

- Problemet er ofte at folk ønsker å løse problemene sine og få stilt en diagnose uten legebesøk. Det kan vi ikke. Vi driver med rådgivning og helseinformasjon, ikke diagnostikk og behandling, understreker Barexstein.

Blir ikke tatt på alvor

Lommelegen får ofte henvendelser fra folk som føler at fastlegen ikke tar dem på alvor. Dette gjør det sannsynligvis enda vanskeligere for mange å stille spørsmål om pinlige plager, sier Barexstein.

- Det er skremmende å se hvor mange som opplever noe så uhørt som at legen deres ikke greier å få dem til å føle seg sett, hørt eller tatt på alvor. Én ting er at en lege ikke nødvendigvis klarer å stille en diagnose, men legen må i det minste få pasienten til å føle seg forstått og tatt på alvor, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer