Dette var en tabbe

Du tar ikke kebaben fra folket.

Nå kan du nyte kebab og annen "nattmat" igjen mellom klokka 01 og 06 igjen. Foto: Colourbox.com: Montasje
Nå kan du nyte kebab og annen "nattmat" igjen mellom klokka 01 og 06 igjen. Foto: Colourbox.com: Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har aldri vært meningen at bensinstasjoner og andre slike steder skal bli omfattet av denne loven, så det rydder vi opp i umiddelbart, sier næringsbyråd i Oslo kommune, Anette Wiig Bryn til Nrk.

- En av endringene i den nye serveringsloven er at den er utvidet til også å omfatte steder som kun selger varme pølser. Det er imidlertid gitt et amnesti for nye steder som ble omfattet av bevillingsplikten ved lovendringen. Det vil si at steder som kun selger varme pølser, er fritatt fra å søke om serveringsbevilling inntil det skjer et eierskifte ved stedet, skriver næringsetaten på sine nettsteder.

Det finnes fremdeles unntak fra "pølseloven", utsalgene som selger mat som kan spises på stedet, er bevillingspliktige, og må søke Oslo kommune om dette.

Tirsdag 6. januar skrev DinSide om hvordan bensinstasjoner, kiosker og kebabsjapper i Oslo har vært nødt til å holde matserveringen stengt mellom kl. 01 og kl. 06 fra 1. januar i år. Ikke alle har vært nødt til å holde stengt, bare matserveringene som ikke har serveringsbevilling.

- Forbudet gjelder alt av mat, som baguetter, pølser, hamburgere og bakervarer, i tillegg til kaffe. Altså ting vi "lager selv". Potetgull og godteri får man kjøpt da, sa daglig leder på Esso i Trondheimsveien til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer