Dette vil dagens arbeidstakere ha

Høyere lønn er ikke førsteprioritet.

HELLER HJEMME ENN MER PENGER: Hjemmekontor er viktigere for dagens arbeidstakere enn høyere lønn, viser en fersk undersøkelse. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HELLER HJEMME ENN MER PENGER: Hjemmekontor er viktigere for dagens arbeidstakere enn høyere lønn, viser en fersk undersøkelse. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse blant arbeidstakere internasjonalt, viser at det ikke nødvendigvis er høy lønn som er det viktigste.

Derimot er det en større grad av fleksibilitet som kommer øverst over ønsker til arbeidsgiveren, selv om det for mange viser seg å gå ut over ferien.

Hjemmekontor og mobil

Det er spesielt to ting som topper resultatene i den internasjonale undersøkelsen, gjennomført blant 5.000 arbeidstakere av Aruba Networks:

Stor fleksibilitet og tilgang til wifi.

Hele 53 prosent av de spurte sier de foretrekker å kunne ha hjemmekontor to til tre dager i uken, fremfor en lønnsøkning på ti prosent. I tillegg synes hver tredje arbeidstaker at betalt smarttelefon gjennom jobben er viktigere enn en lønnsøkning på fem prosent. (Skal du ha ny? Her er de beste mobilene i 2013.)

Er dette tilfellet også for deg, er det verdt å merke seg at man fint kan forhandle om helt andre ting enn lønn med sin arbeidsgiver.

Og kanskje blir det ekstra viktig i år, ettersom det ikke er forventet noen kraftig generell lønnsøkning i 2014.

Tilgang til wifi

Også tilgang til wifi er viktig for dagens arbeidstakere, viser undersøkelsen. 58 prosent av de spurte påpeker at de heller ønsker tilgang på trådløst enn for eksempel kablet nett på arbeidsplassen.

Samtidig er det verdt å merke seg at hele 37 prosent av de spurte i undersøkelsen forventer at antallet eksterne arbeidstimer kommer til å øke de neste 12 månedene.

DinSide har tidligere vist til en BI-undersøkelse fra Norge, som slo fast at enkelte arbeidstakere jobber tre uker gratis hvert år, nettopp på grunn av økt fleksibilitet.

Les også: Har det blitt lunsj, og du fortsatt ikke har kommet igang? Slik blir du mer effektiv i arbeidstiden.

Seniorforsker Asbjørn Grimsmo i Arbeidsforskningsinstituttet har tidligere uttalt til Drammens Tidende at med den digitale teknikken som ligger i smarttelefoner, iPad og bærbare PC-er følger også en forventning om at arbeidstakeren er tilgjengelig. Dermed viskes grensen mellom arbeid og fritid ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer