Dette vil den nye arbeidsmiljøloven bety for deg

Arbeidstimene kan fordeles annerledes.

LANGE DAGER: Med de nye bestemmelsene kan du risikere å måtte jobbe ti timer om dagen og 50 timer i uka. Men totalen blir den samme som før. Foto: NTB SCANPIX
LANGE DAGER: Med de nye bestemmelsene kan du risikere å måtte jobbe ti timer om dagen og 50 timer i uka. Men totalen blir den samme som før. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven har vakt mye debatt. Store deler av fagbevegelsen mente endringene ville føre til forverring av arbeidsvilkår og flere midlertidige ansettelser, og i januar streiket LO, Unio og YS mot forslaget.

Nå er imidlertid endringene vedtatt, og 1. juli trådte de i kraft. Og selv om over 30 kommuner og tre bydeler i Oslo fortsatt vil praktisere den gamle loven når det gjelder midlertidige ansettelser, vil de nye reglene berøre de fleste norske arbeidstakere.

- Den viktigste endringen vil nok være den utvidede anledningen til å ansette folk midlertidig. For vanlige, fast ansatte arbeidstagere tror jeg ikke endringene vil merkes noe særlig, sier juridisk rådgiver innen arbeidsrett Hans Gjermund Gauslaa i Infotjenester til Dinside.

Småjobbing: Arbeidstakere kan tape 100.000 kroner

Ikke flere timer totalt

Arbeidsgivere som irriterte seg over at de ikke kunne variere antall arbeidstimer i hektiske og rolige perioder kan nå glede seg over at reglene har blitt mer fleksible.

Men hva med oss vanlige arbeidstakere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer