Dette vil du helst unngå

Bankkort er egentlig følsomme saker, og plutselig virker de ikke lenger. Her får du vite hvorfor.

Dette vil du helst unngå
Publisert
Sist oppdatert

Det er ofte en særdeles behagelig opplevelse å oppdage at bankkortet ikke lenger fungerer, og det midt i lørdagsrushet mens du har skrikende unger på armen og en lang rad gryntende misfornøyde medshoppere bak deg som ikke begriper hvorfor du bruker så lang tid på noe så enkelt som å slå inn en firesifret pin-kode.

Men hvorfor i all verden svikter bankortet akkurat nå? Det fungerte jo så fint før du la det i veska.

En stripe full av liv

Én av de vanligste forklaringene på at den lille firkanta plastbiten slutter å fungere finner du i magnetstripa på baksida av kortet. Her finner en bankkortets indre liv, og selv om det ikke er like komplisert som sjelslivet til en tenåring med kjærlighetssorg, skal det ikke så mye til før det settes ut av spill.

Stripa består nemlig av tre ulike spor, som inneholder informasjon om alt fra blant annet kortinnehavers kort- og/eller kontonummer, utløpsdato og disponibelt beløp per periode, til gjenværende beløp i kortet og informasjon om kortet eventuelt også har datachip.

Hvis kortet ditt blir avvist kan årsaken være så enkel som at du ikke har dekning på kontoen din, eller at du har brukt mer penger i løpet av en periode enn banken din tillater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer