Dette vil du slippe på 17. mai

Disse rådene holder gnagsår og blemmer på avstand.

Hvis du ikke tar de riktige forholdsreglene, kan nasjonaldagen fort ende på denne måten. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Hvis du ikke tar de riktige forholdsreglene, kan nasjonaldagen fort ende på denne måten. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liten tue kan velte stort lass – og en stakkars liten blemme kan ødelegge hele nasjonaldagen.

Flesteparten av oss har sikkert opplevd det: Huden blir først rød og varm, så begynner det å svi, og til slutt ender du opp haltende eller med skoene i hånda.

- Fjelltur i nye tursko og 17. mai i nye pensko eller bunadsko er typiske eksempler på situasjoner der gnagsår lett oppstår. De apotekene som er åpne 17. mai, selger erfaringsvis mye gnagsårplaster da, forteller Åse Ertesvåg, fagrådgiver i Apotek 1.

Les også: Tortur med høye hæler

Gode sko alfa og omega

Med litt planlegging kan du bokstavelig talt unngå de verste blemmene. Gunnar Flø Guttulsrød, formann i Kampen Janitsjar, er godt forberedt til nasjonaldagen.

- Det viktigste er rett og slett å ha ordentlige sko med skikkelige såler og som sitter godt. Hele sokker slik at man ikke får gnagekanter er også viktig. Jeg har trasket og gått en stund, men har klart meg godt med disse rådene, forteller han.

Sanitetstroppsjef i HMK Garden, Sturla Digre, forteller at gnagsår er noe av det som står på timeplanen når soldatene skal gjennomføre førstegangstjenesten. Han kan skrive under på at godt fottøy er alfa og omega.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer