Dette vil ikke skolen ha

Nekter å ta inn frokosttilbud.

Foto: Per Ervland/Aller Internett
Foto: Per Ervland/Aller Internett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sunn frokost påvirker både helse og prestasjoner. Flere studier viser at feilernærte barn gjør det dårligere på skolen enn barn som har et godt kosthold.

Det er bare et problem: I Norge har vi studier som viser at 27 prosent av jenter og 21 prosent av gutter i ungdomsskolealder ikke spiser frokost, ifølge Helsedirektoratet. Blant fjerdeklassinger spiser i underkant av 90 prosent frokost hver dag.

Det er imidlertid et stort forbedringspotensial både med hensyn til kostsammensetning og måltidsrutiner, ifølge direktoratet.

Begynn dagen med egg og gå nedi vektVi blir feitere uten frokost

Se for deg at barnet ditt får servert et sunt og økologisk müsliprodukt på skolen, på samme måte som dagens melkeordning. Produktet kan være et supplement til matpakken eller et frokostalternativ på skolen. Det høres enkelt og greit ut, men gründeren bak et nytt økologisk müsliprodukt møter stadig vekk veggen hos skolene.

Møter lite forståelse

- Jeg møter lite forståelse hos lærere og rektorer. På den ene siden orker de ikke mer administrativt arbeide. Men på den andre siden søker de en enklere hverdag med roligere og opplagte elever, men forstår ikke helt at dette kan ha en sammenheng med kostholdet deres å gjøre, sier Thomas Reinholdt i Ren Verden AS, som står bak produktet Axa För.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer