Nordea kjøper Gjensidige

Dette vil oppkjøpet ha å si for kundene til Nordea og Gjensidige

Nå er oppkjøpet godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

KJØPER GJENSIDIGE: Allerede 2. juli i fjor kom nyheten om at Nordea kjøper Gjensidige for 5,5 milliarder kroner. Nå er kjøpet godkjent. Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, ifølge Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge. Foto: Lehtikuva/Reuters/NTB Scanpix.
KJØPER GJENSIDIGE: Allerede 2. juli i fjor kom nyheten om at Nordea kjøper Gjensidige for 5,5 milliarder kroner. Nå er kjøpet godkjent. Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, ifølge Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge. Foto: Lehtikuva/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 1. mars 2019: Nordea bekrefter i dag at de har fullført oppkjøpet av Gjensidige Bank. Oppkjøpet er godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

– Dette oppkjøpet støtter opp om strategien vår om å vokse i det viktige norske markedet. Målet er å tilby kundene våre et bredere utvalg tjenester og innovative bankløsninger, sier John Sætre, leder av Nordeas personmarked i Norge, i en uttalelse i forbindelse med oppkjøpet.

Kjøpesummen er rundt 5,5 milliarder kroner.

- Et stort skritt for oss

Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Det vil si at Nordens største bank kjøper Gjensidige.

Oppkjøpet krever at myndighetene og andre tilsyn godkjenner det, og dette forventes å bli sluttført første kvartal i 2019.

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge i en pressemelding.

Han framholder videre at kundene til de to bankene skal betjenes «på best mulig måte».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer