Nordea kjøper Gjensidige

Dette vil oppkjøpet ha å si for kundene til Nordea og Gjensidige

Nå er oppkjøpet godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

KJØPER GJENSIDIGE: Allerede 2. juli i fjor kom nyheten om at Nordea kjøper Gjensidige for 5,5 milliarder kroner. Nå er kjøpet godkjent. Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, ifølge Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge. Foto: Lehtikuva/Reuters/NTB Scanpix.
KJØPER GJENSIDIGE: Allerede 2. juli i fjor kom nyheten om at Nordea kjøper Gjensidige for 5,5 milliarder kroner. Nå er kjøpet godkjent. Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, ifølge Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge. Foto: Lehtikuva/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 1. mars 2019: Nordea bekrefter i dag at de har fullført oppkjøpet av Gjensidige Bank. Oppkjøpet er godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

– Dette oppkjøpet støtter opp om strategien vår om å vokse i det viktige norske markedet. Målet er å tilby kundene våre et bredere utvalg tjenester og innovative bankløsninger, sier John Sætre, leder av Nordeas personmarked i Norge, i en uttalelse i forbindelse med oppkjøpet.

Kjøpesummen er rundt 5,5 milliarder kroner.

- Et stort skritt for oss

Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Det vil si at Nordens største bank kjøper Gjensidige.

Oppkjøpet krever at myndighetene og andre tilsyn godkjenner det, og dette forventes å bli sluttført første kvartal i 2019.

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge i en pressemelding.

Han framholder videre at kundene til de to bankene skal betjenes «på best mulig måte».

Lite konsekvenser med en gang

Men, hva vil oppkjøpet egentlig ha å si for kundene til Nordea og Gjensidige?

– På kort sikt vil dette ikke påvirke Gjensidige Bank sine kunder, men ved eventuell myndighetsgodkjennelse og en overtakelse, vil de flyttes og få et kundeforhold til Nordea. For våre kunder betyr det at de vil bli tilbudt forsikringsprodukter fra Gjensidige fra slutten av juni neste år, svarer kommunikasjonssjef Synne Ekrem.

Når det gjelder vilkårene i de to bankene, mener Ekrem at oppkjøpet vil føre til at de kan tilby bedre tjenester til kundene.

Gjensidige Bank vil videre bli brandet som Nordea, og kundene vil gradvis overføres til dem. Dette kommer bankene tilbake med mer informasjon om seinere.

– Fin mulighet å sjekke bankforholdet sitt

Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet tror at oppkjøpet vil påvirke markedet i liten grad, siden det bare er Gjensidige Bank som blir kjøpt.

– De kundene som har sterke motforestillinger mot fusjonen, vil ha gode muligheter til å velge andre banker med like produkter og egenskaper som Gjensidige Bank, sier Jensen.

Forbrukerrådet mener at dette er en god anledning til å gå gjennom bankkundeforholdene sine, som de mener er sunt rent økonomisk. Utviklingen de siste åra viser at forbrukerne har blitt flinkere til å reforhandle de finansielle kontraktene sine.

På Finansportalens nettside kan du sjekke lånene og forsikringene dine, samt bytte bank hvis du ikke er fornøyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer