Hva vil stortinget og regjeringen med forbrukerpolitikken?

Dette vil politikerne – og dette vil folket

Valgresultatet kan bety at vi beholder både momsgrenser og pantesatser. Selv om våre lesere er uenig.

FIRE NYE ÅR: Statsminister Erna Solberg på vei fra Høyres valgvake Stortinget i Oslo etter nattas valgseier. Hva kan vi nå forvente oss av politikerne som skal styre Norge? Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FIRE NYE ÅR: Statsminister Erna Solberg på vei fra Høyres valgvake Stortinget i Oslo etter nattas valgseier. Hva kan vi nå forvente oss av politikerne som skal styre Norge? Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg blir Norges statsminister i fire nye år. Det ble klart etter at de borgerlige ser ut til å ende med 89 mandater på stortinget, mot de rødgrønnes 79, etter årets stortingsvalg.

Det siste mandatet fikk Miljøpartiet de Grønne, som ikke har noe uttalt ståsted på høyre/venstre-aksen.

Dinside har den siste uka stilt alle stortingspartiene en rekke spørsmål som angår lommeboka di, for å se hva vi kan forvente oss de neste fire årene.

Hvilke partier regjeringen skal bestå av er ennå ikke klart, og i en eventuell mindretallsregjering er de avhengig av stortingets flertall fra sak til sak.

Dette gjør det vanskelig å spå konkrete utfall av stortingsperioden. Foreløpig må vi derfor nøye oss med å se på hva partiene har svart oss, og ikke minst; hva leserne våre mener.

#1: Beholder vi 350-kronersgrensa?

I dag kan du handle moms- og tollfritt fra utenlandske nettbutikker om kjøpet koster under 350 kroner, inkludert frakt. Momsgrensa har vist seg å være vanskelig å forholde seg til, og er du uheldig og havner over, kan gebyrene bli langt dyrere enn selve momsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer