Dette vil vi ha om 25 år

Skal du legge gullegget de neste tiårene er det ingen tvil: Du må selge noe de eldre vil ha - men hva blir det? Vi har spurt dagens "eldre".

Denne flaskeåpneren gjør det lettere for giktiske fingre - den runde delen bak settes oppå skrukorken, og så drar man til. En klar vinnerkandidat i 2030.
Denne flaskeåpneren gjør det lettere for giktiske fingre - den runde delen bak settes oppå skrukorken, og så drar man til. En klar vinnerkandidat i 2030. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dagens seniorer er mer opptatt av å nyte livet enn før. Folk over 50 har både flust med penger og lyst til å bruke dem, men kommunikasjonsmessig må forholdene legges bedre til rette hvis man skal nå denne kjøpekraftige gruppen, sier seniorkonsulent Lise Campbell Lehne i MMI. Hun er ansvarlig for undersøkelsen SeniorNorge 2004, hvor 6.200 personer over 50 år er blitt intervjuet om sine kjøpevaner, holdninger og verdier .

Undersøkelsen har avdekket at seniorbefolkningen bruker flere penger i dag enn de gjorde tidligere og begraver myter om en befolkningsgruppe som er uinteressant i markedssammenheng. I dag utgjør gruppen 50+ omtrent 1,5 millioner personer i Norge, og den er i sterk vekst. Så mye vokser markedet fram til 2030.

Den delen av befolkningen som er over femti år har i dag dobbelt så høy formue som andre husstander, og 30 prosent av husstandene tjener mellom 400 og 800 tusen kroner i året.

Livsnytere

Ett av særtrekkene ved gruppen femti pluss er at folk har et avslappet forhold til kropp og utseende - men det forhindrer ikke etterspørselen etter skjønnhetsprodukter. Undersøkelsen viser nemlig at flere kvinner over femti år bruker leppestift og hudkremer enn yngre kvinner. Færre bruker imidlertid parfyme og øyekosmetikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer