Dette virker helt rart

Hvorfor har Nav så mange flere ledige stillinger enn Finn.no?

Hvem har rett? Foto: Faksimile: Finn.no/Nav.no
Hvem har rett? Foto: Faksimile: Finn.no/Nav.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke bestilte vi en oversikt over utlyste ledige stillinger fra Nav. Vi trodde Navs tall dekket hele markedet, også Finn.nos jobbseksjon. Det viser seg at Nav og Finn overhodet ikke har alle de samme stillingene utlyst. I mange tilfeller har Nav flere ledige stillinger i samme seksjon, mens i noen tilfeller har Finn flere ledige stillinger i samme seksjon.

Les saken: Her får du jobb nå - oversikt over alle bransjer

I forhold til arbeidsmarkedets utvikling i forbindelse med finanskrisen så tallene så slett ikke mørke ut, helt til vi begynte å se nøyere på dem og sammenligne dem med Finns ledige stillinger.

Det var en kollega som gjorde oss oppmerksomme: - Er det virkelig 134 ledige journalist- og informasjonstillinger ledig? Jeg finner bare 17 stykker på Finn.no, sa han.

Vi vet virkelig ikke hvem vi skal tro. Nav eller Finn.no, som vi anser som meget store aktører i formidling av ledige stillinger. Bør det ikke i hvert fall Nav gi god indikasjon på hvordan det står til med arbeidsmarkedet?

Vi er klar over at det er en viss sirkulasjon, men vi synes tallene virker rare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer