Dette visste du ikke om kyssing

Hvor mye kroppsvæske utveksles gjennom et kyss? Og hvor mange kalorier kan du forbrenne ved å kline?

Et menneske på 70 år har i snitt brukt 76 hele dager på å kysse. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Et menneske på 70 år har i snitt brukt 76 hele dager på å kysse. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om kyssing er ukjent for en del kulturer, er kyssing et uttrykk for ømhet, hengivenhet eller kjærlighet. Ifølge Wikipedia, viser en del ikke-menneskelige primater også kyssehandlinger. Det blir også hevdet at kyssing er en sen erstatning for mer primitive handlinger som å gni neser, lukte og slikke. Her finner du flere interessante fakta om kyssing:

MunnmosjonAktive kyssere beveger opptil 38 ansiktsmuskler i løpet av et lidenskaplig kyss, mens et langvarig kyss på tre minutter forbrenner 12 kilokalorier.

Sjokolade bedre enn kyssingEn undersøkelse fra University of Sussex viser at sjokolade gir en bedre lykke- og lystfølelse enn kyssing. Denne følelsen kan vare opptil fire ganger så lenge som et lidenskaplig kyss, ifølge BBC.

Høyre eller venstre?Et godt kyss krever at man legger hodet på skakke, men to tredjedeler av oss holder hodet litt mot høyre når vi skal kysse. Dette er visstnok noe som fastlegges tidlig i livet, og er vanskelig å avvenne seg.Les også: Verdens beste kyss

Det første kyssetIfølge Forskning.no, kan det første kysset bety begynnelsen eller slutten for et romantisk forhold. Når to personer kysser hverandre, foregår det en utveksling av informasjon i form av kjemikalier, berøring og kroppsstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer