Ingredienser

Dette visste du ikke

Derfor er det gjær i surdeigsbrødene.

INGREDIENSLISTEN: Det rustikke kornbrødet med surdeig inneholder både surdeig og tørrgjær. Foto: Elisabeth Dalseg
INGREDIENSLISTEN: Det rustikke kornbrødet med surdeig inneholder både surdeig og tørrgjær. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at surdeigsbrød var uten gjær? Ikke nødvendigvis.

- Sur-hva-for-no’? Har du noen gang kjøpt surdeigsbrød hos Rema 1000 og tenkt i din enfold at det faktisk er et surdeigsbrød du har kjøpt? Sannsynligheten for dette er liten, skriver Anders Nordstad på sin instagramkonto.

Det gjelder ikke bare brødene på Rema 1000. Alle de store dagligvarekjedene har en variant eller flere av et brød som er tydelig merket med surdeig på pakken, mens den lille skriften bakpå avslører at her er det også brukt gjær.

Det er riktignok brukt langt mindre mengder gjær enn surdeig, men man trenger mye mer surdeigsstarter enn gjær for å bake et brød.

Også Dr. Oetkers Surdeigsstarter på pose inneholder gjær. Den består blant annet av 67 prosent tørket hvetesurdeig og 16 prosent tørket bakegjær.

Det beste fra to verdener

- Vi benytter både flytende surdeig og gjær i våre produkter, for å få det beste fra to verdener, sier Beathe Lo, markedssjef i Mesterbakeren, til DinSide.

- Surdeigen bidrar med karakteristisk smak og gjæren med god heving og volum i brødet. Våre Håndverksbrød har også lang prosesstid, for å få fram den gode smaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer