Diabetes type 2 øker

Publisert
Sist oppdatert

Diabetes type 2 øker

Antall personer med type 2 diabetes øker over hele verden, uten at forskerne helt forstår hvorfor. Men det ser ut til at genene vår passer dårlig sammen med dagens livssstil der det er for mye kalorier og for lite mosjon. Her får du råd for hvordan du kan forebygge og behandle diabetes 2 med kost og mosjon.

Personer med type 2 diabetes er ofte overvektige, med for mye fett rundt magen. Slik fettlagring skaper insulinresistens, det innebærer at insulinet virker så godt som tidligere. Kroppen må produsere ekstra mengder insulin for å holde blodsukkeret nede på normalt nivå. Etter hvert blir det ofte for lite insulin, produksjonen trøttes ut, dermed øker blodsukkeret, og pasientene trenger medisiner eller tilskudd av ekstra insulin for at blodsukkeret skal komme ned på normalt nivå.

Symptomene på type 2 diabetes kan forsvinne eller dempes hvis man klarer å gå ned i vekt. Men det er vanskelig for mange. Når man har mye insulin i blodet, vil det stimulere fettlagringen. Derfor kan man komme inn i en ond sirkel. "" />

Minst 20 000 har diabetes uten å vite om det

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer