- Diana hjalp bulemikere

Prinsesse Dianas sykdom hjalp en stor gruppe pasienter med å opsøke hjelp, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Dianas kamp mot spiseforstyrrelsen ble først kjent i Andrew Mortons bok om prinsessen som ble utgitt i 1992.

Like etterpå kom det en stor økning av kvinner som ble diagnostisert med bulemi - og antall tilfeller ble mer enn doblet i løpet av 90-årene.

Forskerne, som skriver dette i tidsskriftet British Journal of Psychiatry, mener historiene om Diana kan ha økt oppmerksomheten rundt symptomer på bulemi og økt folks kunnskaper om spiseforstyrrelsen.

- Det er verd å merke seg at prinsessens død i 1997 sammenfaller med begynelsen på en nedgang av antall bulemi-diagnoser, skriver forskerne.

Tallene viser at det var mer enn 25 tilfeller av bulemi per 100.000 engelskmenn mellom 10 og 39 år i 1990, og talet økte til omtrent 60 tilfeller per 100.000 innbyggere i 1996.

- Etter dette har tallet falt jevnt, skriver forskerne fra Institute of Psychiatry i London.

Forskerne gikk gjennom statistikk på antall tilfeller anoreksi og bulemi frem til 2000, og fant ut at tilfellene av anoreksi holdt seg ganske stabilt. I 2000 var det 4,7 tilfeller per 100.000 innbyggere totalt, mens tallet var 34,6 per 100.000 for kvinner mellom 10 og 19 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer