Diett gir hukommelsestap

Kan være farlig for kvinner å kutte ut karbohydrater, viser ny studie.

Dietter fri for karbohydrater er ikke heldig for kvinners hukommelse. Foto: Colourbox.com
Dietter fri for karbohydrater er ikke heldig for kvinners hukommelse. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som dropper å spise karbohydrater står i fare for å miste hukommelsen. Det er konklusjonen etter en ny amerikanske studie, melder Mail Online.

Les også: Derfor bør du spise karbo-mat

Visst kan det hjelpe på vekten å kutte karbohydratene, men ifølge den nye studien kan det altså gå hardt ut over hukommelsen. Av kvinnene som deltok var det tydelig at de som avsto fra å spise matvarer som pasta, brød og poteter, gjorde det dårligst på de mentale testene.

Endringer etter én uke

Karbohydrater er en viktig kilde til energi for hjernen, og ifølge forskerne bak studien tar det ikke mer enn en uke med en lav- eller ikke- karbo- diett før de mentale prestasjonene får seg en kraftig knekk.

- Studien viser at maten du spiser kan ha en umiddelbar virkning på dine kognitive funksjoner. De populære diettene som inneholder lite eller ingen karbohydrater innehar størst potensiale for negativ påvirkning av tankevirksomhet og kognitiv atferd, sier Dr. Holly Taylor ved Tufts University i Boston, som har ledet studien, til Mail Online.

Les også: Dette dreper hukommelsen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.