Digipost tilbyr elektroniske kvitteringer

Handler du her, får du kvittering direkte i Digipost.

Handler du blant annet på Expert og er bruker av Digipost, kan du få kvitteringen elektronisk inn i Digipost, sier direktør Thomas Mathisen.  Foto: BERIT B. NJARGA
Handler du blant annet på Expert og er bruker av Digipost, kan du få kvitteringen elektronisk inn i Digipost, sier direktør Thomas Mathisen. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne Postens digitale postkasse, Digipost, lansere en ny tjeneste til sine brukere, nærmere bestemt elektronisk lagring av kvitteringer.

– Nå kan forbrukerne bli kvitt havet av papirkvitteringer, og heller få kvitteringene elektronisk direkte i Digipost, sier direktør Thomas Mathisen til DinSide.

Ønsker du elektroniske kvitteringer på det du handler, må du i tillegg til å være Digipost-bruker, handle i en av butikkene som er tilknyttet tjenesten.

Nå kan også DNBs kunder få kundebrev i Digipost

Gjelder i disse butikkene

Så langt er det nemlig bare seks butikkjeder som er tilknyttet Digiposts elektroniske kvitteringssystem, nærmere bestemt Bunnpris, XXL, Euronics, Byggmakker, Expert og G-Max, med i overkant av 350 butikker totalt.

Thomas Mathisen forklarer hvordan tjenesten med elektroniske kvitteringer fungerer.  Foto: Berit B. Njarga
Thomas Mathisen forklarer hvordan tjenesten med elektroniske kvitteringer fungerer. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Det kan være lurt å sjekke hvilke butikker dette gjelder i digiposts butikkoversikt, da ikke alle kjedenes butikker er inkludert i tjenesten.

– Dette har blant annet med forskjellige kassasystemer å gjøre, forklarer Mathisen.

– Du er ikke redd for at tjenesten er for begrenset, til at folk vil se verdien av å benytte seg av den?

– Ved utviklingen av nye tjenester må man begynne et sted. Vi vil jobbe hardt for å få flere butikker tilknyttet tjenesten, sier Mathisen.

Han legger til at de allerede har avtale med flere butikkjeder, som vil komme til senere i 2012.

– Vi prøver å dekke bredt, men vil i hovedsak satse på kapitalvarer, og vil også prioritere varekjøp i butikk og ikke netthandel, sier Mathisen.

Les også: Kontoutskrift fungerer som kvittering

Slik får du elektroniske kvitteringer

For å få elektroniske kvitteringer i Digipost, må man som bruker registrere de aktuelle betalingskortene i Digipost. Når du handler i en av butikkene som er tilknyttet systemet, får du kvitteringen lagt direkte i en egen kvitteringsmappe.

Har du behov for en kvittering på en vare du har kjøpt, kan du søke den opp på blant annet beløp, butikk eller dato.

– Tjenesten gjør det enkelt å finne kvitteringer for eksempel ved reklamasjon på en vare, eller ved forsikringssaker, sier Mathisen.

Han legger til at de er i gang med å utvide Digipost-applikasjonen for iPhone og iPad til å gjelde kvitteringer. Den digitale postkassen fra Posten finnes også som nettløsning for mobil, hvor også kvitteringene vil bli tilgjengelig.

Også en annen aktør i Norge, Acquire, er i gang med å utvikle en tjeneste for digitale kvitteringer som skal gjelde kjøp i både vanlige butikker og nettbutikker. Disse har også et samarbeide med DinSide.

– Digitale kvitteringer er en del av konseptet vårt. Vi håper å kunne tilby tjenesten i løpet av sensommeren, sier Olav Berg i Acquire til DinSide.

Les også: Derfor er digital kvittering bedre enn papirkvitteringen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer