Din bank i 2018

Også landets fjerde største bank har noen bud på hvordan fremtidens bank vil se ut.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev vi om Fremtidens bank - om hvordan din bank kommer til å se ut om ti år:

Her er fremtidens bank

I artikkelen fremgår det blant annet at de store norske bankene forventer at "banken" kommer til å ligge i din lomme, forstått på den måten at mobiltelefonen vil kunne brukes på samme måte som vi i dag bruker en pc.

Videre venter bankene at bankkontorene kommer til å endre seg mot i høyere grad å bli rådgivningskontorer. Bant annet vil også rådgivning foregå via elektroniske kanaler, for eksempel samnavigasjon på nettet, chat-løsninger og bildetelefon. Kontanthåndtering vil være helt "ut" - kasse og cash blir historie.

Kanskje vil også vårt kjente og kjære minibankkort forsvinne - og i stedet vil du kunne bruke biometri til å identifisere deg, for eksempel ditt fingeravtrykk eller ditt øye.

Har du en sunn privatøkonomi?

Nye tjenester

Nå har også landets fjerde største bank, Handelsbanken, gitt sitt bud på hvordan de tror at banken deres vil se ut om cirka ti år.

- Ti år er relativt lang tid, men her er noen punkter som må tas med stor forsiktighet gitt den lange tidsskalaen, sier Henrik Sirborg, forsknings- og utviklingsansvarlig i Handelsbanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer