Din dårligste investering

Er det seilbrettet, slalomskiene, båten eller hytta som er din dødeste kapital?

Moro når det brukes: Det er moro å seile seilbrett, men de fleste blir aldri brukt. Foto: Creative Commons
Moro når det brukes: Det er moro å seile seilbrett, men de fleste blir aldri brukt. Foto: Creative Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til en viss grad er velstand og unyttige ting to sider av samme sak. Sølvtøy og dyre serviser brukes kanskje to ganger i året. Den dyre kunsten på veggene har vi for lengst sluttet å legge merke til. Men det får oss på et vis til å føle oss vel: Vi er verdt dette.

Det selges rundt 400.000 sykler i Norge hvert år. Siden det skal være rundt to millioner husstander, får alle husstander en ny sykkel hvert femte år.

Prøv "dårligste kjøp"-kalkulatoren

SSB sier at 4% av reisene i Norge foretas med sykkel. Men bare 34%% svarer at de har vært på dagstur med sykkel det siste året. Den samme statistikken peker mot at hver fjerde person kan ha brukt sykkelen siste uke.

Sykkelsalget tilsier at alle husstander har sykkel. Bruksstatistikken tyder på at over halvparten av syklene ikke har vært brukt det siste året.

Så garasjen er et godt sted å begynne å lete etter underutnyttet kapital.

Slalomski og seilbrett

I en annen SSB-undersøkelse svarer tjue prosent at de har kjørt alpint det siste året. Sportsbransjen sier til DinSide at det blir solgt ca. 400.000 par ski i året i Norge, hvorav rundt 100.000 alpinski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer