Din nye hobby: Aksjehandel på Internett

I løpet av oktober får Norge tre nye Internett-meglere i tillegg til de fire eksisterende. Tilsammen syv nettmeglere kjemper da om din gunst. DinSide gir deg råd om hva du bør ta hensyn til når du velger.

Publisert

I Sverige har 150 000 personer opprettet Internett-aksjekontoer. I øyeblikket utgjør netthandelen 10 prosent av all svensk aksjehandel. I USA går vel 15 prosent av aksjehandelen over Internett. Blant private aktører er Internett-andelen i USA nær 40 prosent. 90 prosent av kundene hos Internett-meglerne er privatpersoner.

En forløsende faktor til den eksplosive veksten er lavere kurtasje. Kurtasje er ikke det den var. I gamle tider (før Internett) kunne meglere glatt forlange to prosent kurtasje for hver handel. Nettmeglerne har redusert kurtasjen kraftig og dermed gjort aksjehandel interessant for nye og større grupper.

Kurtasje viktig for den aktive

Fra begynnelsen av oktober kan nordmenn velge og vrake mellom syv Internettmeglere. Men hvem av dem skal DU velge?

I en spørreundersøkelse av 3.500 onlinetradere gjennomført av TheStreet.com, var kurtasjeavgiften den nest viktigste faktor ved valg av Internettmegler. Den viktigste var tillit til megleren. Tillit til meglers soliditet og ikke minst kvalitet på utførelse av kjøps- og salgsordre.

Det er ennå for tidlig å uttale seg om hvilken tillit de ulike norske aktørene fortjener, tre av dem åpner som nevnt for handel først i oktober (DnB Markets, Stocknet og Aker Fonds).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer