Dinside har brutt god presseskikk

Publisert
Sist oppdatert

PRESSENS FAGLIGE UTVALG UTTALER: Klagen gjelder en kommentarartikkel på nettavisen Dinside. Artikkelen handlet om Facebook- og Snapchat-konkurranser som bryter lover og regler og hvordan du lures til å bli en reklameplakat. Det ble vist til en Snapchat-konkurranse i regi av firmaet Stayclassy som Forbrukerombudet hadde slått ned på. Det ble påstått at Stayclassy lyver til barn for å selge spinnere.

Klager er Stayclassy som mener artikkelen inneholder ekstreme påstander som er svært skadelige for firmaet. Det anføres at klager skulle fått mulighet til samtidig imøtegåelse, jf. Vær Varsom-plakatens (VVP) punkt 4.14. Det vises også til at saken fra Forbrukerombudet ikke var avsluttet da artikkelen ble publisert, og klager mener Dinside bedriver forhåndsdømming og ikke har dekning for å konkludere på den måten avisen gjør i tittel og ingress, jf. VVP punkt 4.4. Klager mener også at omtalen av firmaets eier er et brudd på VVP punkt 4.3.

Dinside minner om at den påklagede artikkelen er en meningsartikkel, noe avisen mener kommer tydelig frem. Kommentaren tok utgangspunktet i Forbrukerombudets kritikk mot Stayclassy, og det Forbrukerombudet mente var ulovlig markedsføring rettet mot barn. Avisen mener tittelen er rettet mot leseren og ikke Stayclassy. I artikkelen forklares hvilke knep som brukes for å spre innlegg på sosiale medier og hvordan reglene på Facebook og Snapchat brytes. Dinside mener det er beviselig at Stayclassy i sin reklame lyver til barn. Avisen mener ikke dette dreier seg om sterke beskyldinger, men dokumenterte fakta som det må være takhøyde for å kommentere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer