DinSide-lesere har sunn økonomi

Over 80 prosent av DinSides lesere føler at de har en forholdsvis sunn privatøkonomi.

Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden spurte vi en rekke eksperter om hva som skal til for å ha, eller få, en sunn privatøkonomi.

Lisbeth Nebelong, som er journalist og forfatter av en rekke bøker om privatøkonomi, sa blant annet følgende til DinSide:

- For å si det helt banalt. Ikke bruk mer enn du tjener, og sørg for å ha et overskudd. De fleste er nesten alltid litt i underskudd.

Ved god helse

Vi spurte også leserne om de selv ville karakterisere deres privatøkonomi som sunn eller usunn. Og det er med glede at vi kan presentere resultatet av vår uformelle spørrerunde. For det ser slett ikke ille ut...

Av de nesten 1.000 avgitte stemmene, fremgår det at hele 52 prosent, og altså over halvparten, av DinSides lesere vil karakterisere sin privatøkonomi som sunn.

30 prosent angir at deres økonomi er en mellomting av sunn og usunn. Bare 17 prosent sier at de har en usunn privatøkonomi, og én prosent vet ikke.

Nå må det selvsagt poengteres at DinSides lesere (og de som har avgitt en stemme) ikke nødvendigvis er representative for hele den norske befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer