DinSide tester is-miks

Grei smak, men hva er egentlig vitsen?

Innholdet i posen piskes sammen med vann, og blandes sammen med pisket krem.   Foto: Berit B. Njarga
Innholdet i posen piskes sammen med vann, og blandes sammen med pisket krem. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det dukker til stadighet opp nye produkter som skal gjøre matlagingen raskere og enklere for travle nordmenn. I serien "Folkets sommerfavoritter" som blant annet selges hos dagligvarekjeden Kiwi, fant DinSide produktet Ismiks fra Møllerens.

Med dette produktet skal du selv kunne lage is hjemme, kun ved hjelp av fløte, vann og posens innhold. DinSide har testet ut ismiksen med en viss skepsis. For hvis man først skal lage is, kan man ikke heller gjøre det på gamlemåten?

Ismiks fra Møllerens krever såpass mye arbeid, at vi heller velger å lage hjemmelaget is, som smaker hakket bedre.   Foto: Berit B. Njarga
Ismiks fra Møllerens krever såpass mye arbeid, at vi heller velger å lage hjemmelaget is, som smaker hakket bedre. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Lag heller hjemmelaget is

Svaret på dette viste seg for å være ja. For i motsetning til det kanskje mange tror, er det å lage hjemmelaget is relativt enkelt, ferdigmiks eller ei.

Hjemmelaget is lager du ved å piske eggedosis, og krem av fløte. Foto: Berit B. Njarga
Hjemmelaget is lager du ved å piske eggedosis, og krem av fløte. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Ved hjelp av ismiksen må du piske pulveret sammen med vann, piske krem av fløte, før du blander alt sammen og legger det i fryseren i 4-5 timer.

Hjemmelaget is lager du ved å piske eggedosis av eggeplommer og sukker, og piske krem av fløte, som du så blander sammen. For å få vaniljesmak har du i frø fra en vaniljestang, fryser det hele ned.

Ekstraarbeidet slipper du uansett ikke

Joda, ismiksen blir godkjent av de under 10 år. Men den slår ikke ekte, hjemmelaget is på smak. Foto: Berit B. Njarga
Joda, ismiksen blir godkjent av de under 10 år. Men den slår ikke ekte, hjemmelaget is på smak. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Det største ekstraarbeidet ved å lage is fra bunnen av, er at du under innfysing må røre i isen i ny og ne for å unngå at den krystalliserer seg. Vi rørte kun tre ganger, og det viste seg å være nok.

Ja, du sparer litt arbeid ved å velge ismiksen framfor å lage hjemmelaget is fra bunnen av. Men forskjellen i tidsbruk er relativt liten. For når ismiks-produktet uansett krever pisking av krem og fem timer i fryseren, ser vi ærlig talt ikke poenget.

Les også: Rømmedressing er majones

Det hjemmelaget is krever av ekstra arbeid, tar den igjen på smaken. Hjemmelaget is med ekte vaniljestang, er definitivt hakket bedre enn smaken på ismiksen, som minner om isen du kjøper ferdig.

Konklusjon

Etter å ha prøvd begge deler, konkluderer vi med at vi foretrekker å lage is helt selv, eller å kjøpe den ferdig, fremfor å velge dette pulveret.

Les også: Denne guacamolen er full av erter!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer