DinSides ordførervaksine

KOMMENTAR: Bevilgningene til kommunene er mer enn tredoblet i perioden 1985 - 2002, mens konsumprisindeksen har steget med snaue 80 prosent. Likevel vedder vi en hundrings på at minst én ordfører vil komme til å sutre over eteren i løpet av denne dagen.

Publisert
Sist oppdatert

Skulle landet noen gang kåre en vinner blant norske sutrekorister, måtte gruppen norske ordførere være sterke kandidater. Særlig når statsbudsjettet legges fram, går det formidable koret mot et årlig klimaks, med jamrende elendighetsbeskrivelser fra land og strand. Like regelmessig som at statsbudsjettet legges fram, har vi hele vårt voksne liv hørt ordførernes klagesang over eteren en halvtime etter at budsjettet er frigitt.

I år har vi laget en vaksine for deg som er lei av sutringen. Vi har møysommelig plukket fram overføringene fra staten til kommunene helt tilbake til 1985. Og sannheten er at bevilgningene til kommunene er mer enn tredoblet i perioden 1985 - 2002, mens konsumprisindeksen har steget med snaue 80 prosent.

Tabellen viser alle midler overført fra staten til kommunene og fylkeskommunene i perioden. For spesielt interesserte, kan vi nevne at det dreier seg om bevilgninger over postene 60 til 69 i det artsinndelte posteringssystemet i staten. Tallene inkluderer både såkalte "rammeoverføringer", som ikke er øremerket spesielle formål, og øremerkede midler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer