Disko-dop kan hjelpe Parkinsons-pasienter

Ecstasy er nøkkelen til bedre behandling av Parkinsons-pasienter, mener engelske eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Nye dyreforsøk har bekreftet mistankene som at ecstasy kan roe ned den ukontrollerbare armen eller foten som plager så mange med Parkinsons, skriver NewScientist.com.

Men forskerne mener ikke at alle Parkinson-pasienter bør få lovlig tilgang på ecstasy, i stedet vil de bruke formelen til å lage en medisin som ligner, med de samme velgjørende effektene.

Pasienter blir advart mot å kjøpe ecstasy og teste det på seg selv.

- Det er urent, ulovlig og farlig, sier Robert Meadowcroft i Britain's Parkinson's Disease Society.

Noen eksperter ønsker også flere dyreforsøk for å finne riktig dose, før man følger opp med en gruppe mennesker som forsøksgruppe.

- Rett til å bestemme selv- Folk som lider av sykdommen bør ha retten til å bestemme selv om de vil ta ecstasy (MDMA) eller ikke, sier legemiddel-lobbyist Rick Doblin fra USA. Organisasjonen hans, MAPS, fikk nylig tillatelse til å teste ut ecstasy på en gruppe mennesker for å behandle psykiske lidelser etter traumatiske hendelser.

Forhistorien til studiet var at tidligere stuntmann Tim Lawrence hevdet ecstasy ga ham kontroll over kroppen flere timer av gangen i en BBC-dokumentar. Parkinsons-eksperter ved universitetet i Manchester bestemte seg for å teste det Lawrence påsto, men bekymring over hva ecstasy kan gjøre med mennesker gjorde at dyreforsøk ble metoden, sier en av forskerne, Jonathan Brotchie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer