Disko-dop mot dødsangst

Døende kreftpasienter skal få det narkotiske stoffet ecstasy for å komme i bedre kontakt med følelsene sine og motvirke angst.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere fra Harvard har fått grønt lyst fra det amerikanske legemiddelverket til å prøve virkningen av ecstasy på 12 døende kreftpasienter i Boston. De tror stoffet kan hjelpe pasientene med å overvinne dødsangst og gjøre den siste tiden mer overkommelig, skriver avisen Washington Post.

- Spørsmål vedrørende livets utgang er viktige og får mer og mer oppmerksomhet, men likevel er det svært få tilbud til pasienter som står foran døden, sier psykiateren John Halpern fra Harvard, som leder forskningen.

Ecstasy, som også går under betegnelsen MDMA, er omtalt som et stoff som hjelper folk å komme i kontakt med følelsene sine. Forskerne skal undersøke om det kan hjelpe døende pasienter med å minske angsten, hindre selvmordstanker og gjøre det enklere for dem å møte sine nærmeste. Det fire måneder lange prosektet startes neste vår ved Lahey Clinic Medical Centre i Boston.

Det amerikanske legemiddelverket vil ikke kommentere godkjenningen, men dette er organisasjonens andre godkjenning av studier av ecstasys medisinske virkning i løpet av kort tid. I South Carolina undersøker nå forskere effekten av det samme stoffet på 20 volds- og voldtektsofre som lider av posttraumatisk stress-syndrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer