Lokale coronatiltak

Diskriminering med coronatiltak kun for unge?

Hamar kommune har sammen med flere kommuner i samme område innført coronatiltak med aldersgrense.

STENGT FOR UNGDOM: Hamar har sammen med flere innlandskommuner satt en nedre aldersgrense for bruk av treningssenter. Nå åpner også regjeringen for at kommunene kan stenge ned tilbud ytterligere. Foto: NTB
STENGT FOR UNGDOM: Hamar har sammen med flere innlandskommuner satt en nedre aldersgrense for bruk av treningssenter. Nå åpner også regjeringen for at kommunene kan stenge ned tilbud ytterligere. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 5. november klokka 14:20: Vi har blitt gjort oppmerksom på at Hamar kommune kort tid før publisering besluttet å oppheve coronatiltaket, der folk under 25 år ikke fikk benytte seg av treningssenter og svømmehall. De har også lempet litt på andre tiltak og gjort dem mindre strenge, blant annet med tanke på hvor mange som kan samles og den slags. Diskusjonen er likefullt interessant, så under følger den opprinnelige saken:

Fra 29. oktober innførte Hamar kommune som en av flere innlandskommuner nye coronatiltak, der det ene innebærer at de under 25 år ikke kan benytte seg av treningssenter og svømmehall.

Men er det diskriminering å stenge ute aldersgrupper på denne måten?

Samtidig kunne Erna Solberg fra Stortingets talerstol torsdag, fortelle at de vil styrke kommunenes kontroll og tilsyn for å bremse coronasmitten i kommunene.

Vil unngå kontaktpunkter

Da Hamar kommune innførte tiltaket, var begrunnelsen at de vil begrense kontaktpunkter for denne aldersgruppen.

- Kjenner dere til at det har vært mye smitte innen aldersgruppen på nettopp treningssentre og svømmehaller?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer