Disse appene bruker mest data

Spar penger ved å vite hva som tømmer datakvota, og hvordan du stanser dem.

SJEKK LISTA DI: På mobilen din kan du få opp hvilke apper som bruker mest data. Her kan du få deg noen overraskelser. Selv trodde vi ikke Instagram skulle være såpass datasulten.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SJEKK LISTA DI: På mobilen din kan du få opp hvilke apper som bruker mest data. Her kan du få deg noen overraskelser. Selv trodde vi ikke Instagram skulle være såpass datasulten. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra å kalle fri bruk av tale og data for «tvang», innførte Telenor dette selv nylig. Flere har hatt det lenge allerede. Nå er det data som koster, og når den gjerne er forhåndsbetalt blir det faktisk ditt ansvar å kontroll på forbruket.

Har du for eksempel én gigabyte data inkludert hver måned, må du betale om du bruker mer enn dette.

Trikset er derfor å vite hva mobilen din bruker mest data på, og hvordan du begrenser det.

Les også: Hva kan man egentlig bruke for én gigabyte på mobilen?

Nettleseren vil selvfølgelig være den aller største dataspiseren for mange. Her er det ikke så mye annet å si enn at vil du kutte ned på regningen, må du kutte ned på surfingen. Og ikke minst: Bruk mobiltilpassede sider der de fins.

Men hos andre apper og tjenester er det mye du kan gjøre for å spare på kvota. Her er appene vi i DinSide-redaksjonen bruker aller mest data på, og hva du kan gjøre for å holde deg innenfor datakvota di.

#1: Spotify/Wimp/musikkstrømming

Hvorfor: Selv komprimert lyd krever mye data. Og i tillegg til det du lytter på der og da, bufres ofte mer musikk til minnet, i tillegg til albumcover og liknende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer