Renteøkning

Disse bankene har økt boliglånsrenten

Flere banker har fulgt Norges Bank.

RENTEØKNING: Nordea varsler at de hever rentene på boliglån. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
RENTEØKNING: Nordea varsler at de hever rentene på boliglån. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 26. mars.

Etter at Norges Bank torsdag 21. mars kunngjorde at de øker styringsrenten med 0,25 prosentpoent til 1 prosent, har fem banker så langt varslet at de øker renten tilsvarende for sine boliglån: DNB, Danske Bank, KLP, Sparebank1 og Nordea.

DNB varslet fredag 22. mars at de øker renten med 0,25 prosentpoeng. Banken opplyste om at endringen trer i kraft for eksisterende kunder 8. mai og selskapet vil informere kundene om hvordan endringen vil påvirke deres lån.

Danske Bank har også varslet økning i rentene. Banken opplyste fredag 22. mars at de øker rentene på både utlån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Justeringene vil gjelde fra 15. mai, skriver Danske Bank i en pressemelding.

Mandag 25. mars annonserte Nordea at de endrer renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Selskapet skriver i en pressemelding at «beste veiledende boliglånsrente blir etter justeringen 2,48 prosent for Ung Premium & Utdanning og Premium Next. Innskuddsrenten økes samtidig med inntil 0,25 prosentpoeng. Ny rente på Boligsparekonto for de under 34 år blir 3,60 prosent. Renten på sparekonto UNG blir 1,10 prosent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer