Renteøkning

Disse bankene har økt boliglånsrenten

Flere banker har fulgt Norges Bank.

RENTEØKNING: Nordea varsler at de hever rentene på boliglån. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
RENTEØKNING: Nordea varsler at de hever rentene på boliglån. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 26. mars.

Etter at Norges Bank torsdag 21. mars kunngjorde at de øker styringsrenten med 0,25 prosentpoent til 1 prosent, har fem banker så langt varslet at de øker renten tilsvarende for sine boliglån: DNB, Danske Bank, KLP, Sparebank1 og Nordea.

DNB varslet fredag 22. mars at de øker renten med 0,25 prosentpoeng. Banken opplyste om at endringen trer i kraft for eksisterende kunder 8. mai og selskapet vil informere kundene om hvordan endringen vil påvirke deres lån.

Danske Bank har også varslet økning i rentene. Banken opplyste fredag 22. mars at de øker rentene på både utlån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Justeringene vil gjelde fra 15. mai, skriver Danske Bank i en pressemelding.

Mandag 25. mars annonserte Nordea at de endrer renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Selskapet skriver i en pressemelding at «beste veiledende boliglånsrente blir etter justeringen 2,48 prosent for Ung Premium & Utdanning og Premium Next. Innskuddsrenten økes samtidig med inntil 0,25 prosentpoeng. Ny rente på Boligsparekonto for de under 34 år blir 3,60 prosent. Renten på sparekonto UNG blir 1,10 prosent».

Mandag 25. mars varslet Sparebank1 at også de setter opp rentesatsene for boliglån med inntil 0,25 prosent. «De nye betingelsene blir gjort gjeldende fra tirsdag 26. mars 2019 for nye lån, og fra 9. mai for eksisterende lån», opplyser banken i en pressemelding.

I tillegg kunngjorde KLP mandag at også de øker rentene med inntil 0,25 prosentpoeng.

Banken opplyser at den beste boliglånsrenten for ordinære medlemmer over 1,5 millioner kroner blir 2,55 prosent nominell. Beste utlånsrente er Grønt Boliglån Unge med nominell rente på 2,30 prosent. Samtidig økes renten på innskudd. Nominell rente for topprentekonto økes til 1,90 prosent og 0,70 prosent for brukskonto for medlemmer.

De nye rentene gjelder fra 1. april 2019 for nye kunder og fra 10. mai for eksisterende.

Denne saken oppdateres etter hver som flere banker endrer renten på boliglån etter Norges Bank renteheving.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer