Boliglånsrenta:

Disse bankene skrur opp boliglånsrenta

Men har de egentlig gode grunner til å gjøre dette?

SETTER OPP BOLIGLÅNSRENTENE: DNB, Nordea og Handelsbanken er blant bankene som velger å justere opp boliglånsrenta for noen av kundene. Foto: NTB Scanpix 
SETTER OPP BOLIGLÅNSRENTENE: DNB, Nordea og Handelsbanken er blant bankene som velger å justere opp boliglånsrenta for noen av kundene. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte med Nordea, som i slutten av september varslet om at de ville sette opp sine boliglånsrenter. Deretter fulgte DNB etter i begynnelsen av november, dermed får også flere av deres boliglånskunder en høyere rente etter nyttår.

Men hva med de andre bankene - følger de etter? Og er det riktig av storbankene å skru opp renta nå?

Slik begrunner bankene renteøkningen

Dinside har kontaktet Danske Bank, Handelsbanken og Skandiabanken for å høre om de følger etter Nordea og DNB.

Handelsbanken svarer at de den 16. november kunne informere mange av sine boliglånskunder om at boliglånsrenten vil settes opp med effekt fra januar.

- Bakgrunnen for økningen mange kunder får har sin bakgrunn i at finansieringskostnadene våre har vist en stigende trend i høst og at utlånsprisene generelt er på vei opp i markedet etter en lang periode med fallende renter og rekordlave nivåer, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken til Dinside.

Oppdatert: Dagen etter at denne artikkelen ble publisert, kan Danske Bank nå varsle om at de også setter opp rentene på grunn av endringer i markedssituasjonen. Økningen er på 0,15 prosentpoeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer