Disse bankene vil gi deg lån

Med gunstig rente.

Foto: Nordea
Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bytt bank!, oppfordrer regjeringen til alle boliglånskunder som ikke er fornøyde med betingelsene sine. Akkurat det er lettere sagt enn gjort.

Som DinSide skrev i går, er det flere av de lokale bankene som har opplevd så stor på gang at de er nødt til å avvise kunder som er ute etter en gunstigst mulig boliglånsrente.

Store banker derimot, har fortsatt dørene på gløtt, og tilbyr nye boliglån som ikke ligger så langt bak de lokale småbankenes betingelser.

Slik påvirker finanskrisen deg

Vikigere nå enn før

Ifølge DinSides oversikt over de beste boliglånsrentene, tilbyr lokalbanker som Vik Sparebank og Øystre Slidre Sparebank gode effektive rentebetingelser på boliglån, men det kan likevel være vanskelig å få lån i disse bankene.

- Vår policy er å primært gi lån til kunder som har tilknytning til vårt eget distrikt, og det er nok viktigere nå enn noen gang, sier Åse-Inger Bakke fra Øystre Slidre Sparebank.

I skrivende stund er det Ørskog Sparebank som tilby den beste effektive renten på et 60 prosent boliglån til 1 million kroner. Men også der i gården er stemningen laber for å gi lån til folk som ikke har tilknytning til diskriktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.