Disse behandlingene er en bløff

Såkalte mirakelkurer holder ikke det de lover.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem år gamle Abubakar Tariq Nadama døde i 2005 etter å ha gått gjennom chelatterapi, en alternativ, udokumentert behandling mot autisme.

Dette var, ifølge eksperter, resultatet av den største helsesvindelen i løpet av de siste fem årene, skriver magasinet Forbes. Les også: - Styr unna disse metodene.

Utnytter redde pasienter

Også falske «mirakelbehandlinger» mot AIDS, diabetes og kreft har vært ute på markedet.

Les også: Den alternative jungelen

Svindlerne overbeviser redde pasienter om at de må droppe tradisjonelle behandlingsformer, og satse på deres alternative kurer. I enkelte tilfeller har sykdommen deretter få utvikle seg så lenge at den ikke lenger kan helbredes.

Dette skjedde på midten av 90-tallet med Julianne Charell. En kvinne i 60-årene som hadde så stor tro på kreftbehandlingen til den kontroversielle legen Nicholas Gonzales – som blant annet gikk ut på å bruke kaffe som klyster og spise opptil 150 vitaminpiller til dagen – at hun ble blind før hun innså at kreften hadde spredd seg.

I samarbeid med eksperter ved Federal Trade Commission, National Council Against Health Fraud og American Dietic Association har Forbes laget en liste over de alvorligste, farligste, tyngst markedsførte helsebedragene i nyere tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer