Disse beskytter deg ikke

pH-verdier spiller liten rolle, ifølge eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Reklamer for intimsåper framhever den lave pH-verdien i produktene. De skal både «beskytte underlivet» og «forebygge problemer».

Eksperter kjenner imidlertid ikke til forskning som kan bekrefte disse påstandene, melder Forbrukerportalen.

Les også: Slik stopper du underlivssopp.

Påstander uten beviser

Utsagn som «opprettholder underlivets naturlige beskyttelsesfunksjon» og «forebygger ubalanse, irritasjon og kløe» brukes hyppig i annonsene.

Og en av de viktigste årsakene til produktenes egenskaper er lav pH-verdi.

- Jeg oppfatter dette som overdreven og villedende reklame. Jeg kjenner ikke til vitenskapelig litteratur som bekrefter disse påstandene, sier overlege Karin Edgardh ved Kvinneklinikken, Karolinska Universitetssykehus i Sverige.

Les også: Kvinner omgis av bakterier.

Varierende «lave pH-verdier»

Hva som er «lav pH-verdi» varierer mye, skal vi tro produsentene. Intimsåper på det norske markedet har en pH-verdi fra 3,5 til 7.

Om sitt produkt, Dr. Greve Intimvask, skriver Lilleborg følgende på sine hjemmesider: «En balansert pH på 3,5 bidrar til å opprettholde underlivets naturlige beskyttelsesfunksjon».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer