Disse bør bytte mobilabonnement

Har en høyere pris for datatrafikk hjemme i Norge, enn ved bruk av mobil i utlandet.

Har du et av Telenors utgåtte abonnementer, kan det lønne seg å bytte abonnement, ikke minst hvis du surfer mye på mobilen.
Har du et av Telenors utgåtte abonnementer, kan det lønne seg å bytte abonnement, ikke minst hvis du surfer mye på mobilen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. desember ble det innført nye EU-regler for mobilpriser. Det nye regelverket gjør at mobilselskapene må følge visse makspriser når deres norske kunder bruker mobilen i andre, europeiske land, og gjelder også datasurfing.

Det nye regelverket setter derimot ingen begrensninger for innenlandsprisene. Dermed kan du risikere å betale langt mer enn maksprisen for mobiltrafikk - ved mobilsurfing hjemme i Norge!

>> Fikk kjemperegning etter Tyrkia-ferie, se hvorfor!

Dyrere per MB i Norge enn i Europa

Nylig fikk DinSide tips av en leser, som mente at hans mobilabonnement fra Telenor har en høyere pris per MB ved bruk i Norge, enn de nye maksprisene for utenlandsbruk.

DinSide kan konstatere at dette gjelder flere av Telenors såkalte utgåtte abonnementer, som ikke lenger selges men fortsatt er i bruk av en del kunder.

Selv om abonnementene har en makspris for surfing på 399 kroner per måned, har hele 17 abonnementer en pris på 12,50 kroner per MB før du når dette pristaket. Til sammenlikning er maksprisen for utenlandsbruk med de nye reglene 6,58 kroner per MB.

Har du et av disse abonnementene, vil det uten tvil lønne seg å bytte til et annet, noe selv Telenor oppfordrer om på sine nettsider: "Dersom du har et av disse abonnementene kan det være lønnsomt for deg å gå over til et av våre nye abonnement."

Ikke minst gjelder dette om du er ivrig med mobilsurfingen.

Les også: Her er mobilsurfingen svindyr - finn ut hvorfor

Prioriterer nye abonnementer

Vi har spurt Telenor hva grunnen er til at de har valgt å ha høyere priser for datatrafikk innenlands på disse abonnementene, enn det som er tillatt ved mobilbruk i utlandet. Svaret er at de anbefaler helt andre abonnementer enn disse, til kunder som vil surfe på mobilen

– For kunder som ønsker å bruke data på mobilen innenlands, har vi gode tilbud som vi anbefaler kundene i form av våre Komplett-abonnement med inkludert data. For en månedspris fra 129 kroner kan man trygt surfe med mobilen til en kostnad per MB langt under det man betaler for bruk i utlandet, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor til DinSide.

Ifølge Krokan har de valgt å legge hovedvekten i sitt datatilbud på abonnement med en inkludert datamengde per måned for bruk i Norge.

Eksakt hvor mange kunder som fortsatt bruker de gamle abonnementene fra Telenor, vil ikke Krokan svare på.

– Vi oppgir ikke antall kunder på de ulike abonnement vi har eller har hatt i salg, men kan si at brorparten av kundene våre nå er på abonnement med inkludert data, og at en stor andel av de som er igjen på gamle abonnement ikke bruker data i det hele tatt, sier Krokan.

Ønsker du å bytte mobilabonnement, er det viktig å tenke på din mobilbruk før du velger nytt abonnement. Sjekk eventuelt hva som er billigst for deg på telepriser.no. Det går også an å .

>> Husk! I juli gikk Telenor over fra makspris per dag til makspris per måned!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer