Disse bør du styre unna

Enten eksisterer ikke produktet, eller så sender de ut faktura uten avtale.

Trygg Handel advarer blant annet mot disse tre bedriftene. Foto: DinSide.no
Trygg Handel advarer blant annet mot disse tre bedriftene. Foto: DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett- og katalogsvindel har blitt et utbredt fenomen. Derfor hjelper vi gjerne til med å gjøre folk oppmerksomme på hvilke bedrifter du bør styre unna.

Trygg Handels svarteliste er en oversikt over hvem de regner som aktive svindlere i markedet om dagen, og du kan bruke den som en sjekk dersom du er usikker på om de som kontakter deg, har rent mel i posen.

Advarslene på listen bygger først og fremst på informasjon fra Trygg Handels medlemmer, men også fra direkte kontakter og eksterne informasjonskilder.

Er du utsatt for press fra selgere, bør du også kjenne til Varslingslisten.no. Listen, som er en gratistjeneste, er drevet av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), som stadig opplever at mange næringsdrivende blir forsøkt lurt.

Gamle kjenninger på listen

På svartelisten finnes det både norske og utenlandske aktører, og mange av dem er svenske. Ikke uventet finner vi blant annet Nordic Expo, som vi tidligere har advart mot på DinSide.

En annen kjenning på listen er en bedrift som kaller seg Norsk Internettregister. Det kan virke seriøst, men er imidlertid en internettbløff fra Tyskland. Svindelfirmaet tar kontakt med bedrifter med egne domener for å tilby dem registrering i en internettkatalog. Vi har tidligere omtalt tjenesten som et paradoks fordi Internett er en eneste stor katalog, og et google-søk mye enklere å slå opp i enn en fysisk katalog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer