Disse bør lage maten

La de sultne skolebarna stå for matlagingen. Da blir det mindre småspising.

Sett barna i sving på kjøkkenet når de kommer hjem fra skolen - da blir det mindre småspising.  Foto: Colourbox.com
Sett barna i sving på kjøkkenet når de kommer hjem fra skolen - da blir det mindre småspising. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-en skrus av i en fei, du styrter ut av kontoret, rushtrafikken er i gang for lengst og du prøver å holde aggresjonen inne for deg selv, du svipper innom matbutikken og handler dagens middag, og klarer så vidt å være hjemme til klokken 17. Sånn er det hver dag.

Og hjemme sitter barna dine, som er i skolealder, som for lengst har gått løs på snacksskuffen, sultne som de er.

Dette er realiteten for mange: Sultne skolebarn som kommer hjem til et tomt hus, og tyr til småsnacks før middagen - som ofte er usunn. Og alle vet hva det betyr:

Ifølge Folkehelseinstituttet lider 15–20 prosent av norske barn i alderen 8–12 år av overvekt eller fedme. Det er flere årsaker til dette, men et usunt kosthold spiller blant annet en viktig rolle.

Frykter fedmepidemi i Norge

Hvorfor ikke løse dette på en enkel måte? La barna lage middagen selv, er oppfordringen til Opplysningskontorer for egg og hvitt kjøtt.

De beste kostholdsrådeneSuper enkelt å spare kalorierDropp de dårlige matvanene

De vil lage maten

Tilbakemeldinger fra skoler og faglærere viser at barn og unge gjerne vil lage mat selv, ifølge en pressemelding som er skrevet på vegne av Opplysningskontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.