PC-en skrus av i en fei, du styrter ut av kontoret, rushtrafikken er i gang for lengst og du prøver å holde aggresjonen inne for deg selv, du svipper innom matbutikken og handler dagens middag, og klarer så vidt å være hjemme til klokken 17. Sånn er det hver dag.
Og hjemme sitter barna dine, som er i skolealder, som for lengst har gått løs på snacksskuffen, sultne som de er.
Dette er realiteten for mange: Sultne skolebarn som kommer hjem til et tomt hus, og tyr til småsnacks før middagen - som ofte er usunn. Og alle vet hva det betyr:
Ifølge Folkehelseinstituttet lider 15–20 prosent av norske barn i alderen 8–12 år av overvekt eller fedme. Det er flere årsaker til dette, men et usunt kosthold spiller blant annet en viktig rolle.
Frykter fedmepidemi i Norge
Hvorfor ikke løse dette på en enkel måte? La barna lage middagen selv, er oppfordringen til Opplysningskontorer for egg og hvitt kjøtt.
De beste kostholdsrådeneSuper enkelt å spare kalorierDropp de dårlige matvanene
De vil lage maten
Tilbakemeldinger fra skoler og faglærere viser at barn og unge gjerne vil lage mat selv, ifølge en pressemelding som er skrevet på vegne av Opplysningskontoret.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger