Julegavehandel 2018

Disse bruker minst og mest penger på gaver i år

Menn vil bruke maks 13.212 kroner på én gave. Kvinner setter maksimumsgrensa en god del lavere.

ULIKE GRENSER: En undersøkelse gjennomført av Danske Bank viser at det er svært ulike maksimumssum menn og kvinner planlegger på bruke på én gave. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix.
ULIKE GRENSER: En undersøkelse gjennomført av Danske Bank viser at det er svært ulike maksimumssum menn og kvinner planlegger på bruke på én gave. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Danske Bank viser at det er svært ulike minimum- og maksimumssummer menn og kvinner planlegger å bruke på hver enkelt gave:

  • Kvinner setter minstegrensa ved 547 kroner for én gave, mens menn setter nedre grense på 916 kroner.
  • Når det gjelder maksgrensa, setter menn denne på hele 13.212 kroner for én julepresang, mens kvinnene vil bruke maks 3.108. Dette er over 10.100 kroner i forskjell.

- Dette er kanskje er mest oppsiktsvekkende funnet i undersøkelsen. Aner vi noen menn på julegaveshopping til kona i siste liten lille juleaften, som tar det første, beste og dyreste, eller er de bare rause, lurer forbrukerøkonom Anne Motzfeldt til Dinside.no.

Damene er tidligere ferdig med gavene

Videre viser undersøkelsen, som You Gov har gjort på vegne av banken, at åtte prosent av mennene regner med å gjøre ferdig julegaveshoppingen lille juleaften eller juleaften, mens kvinnene er flinkere til å gjøre seg ferdig med julegavene i god tid før jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer