Julegavehandel 2018

Disse bruker minst og mest penger på gaver i år

Menn vil bruke maks 13.212 kroner på én gave. Kvinner setter maksimumsgrensa en god del lavere.

ULIKE GRENSER: En undersøkelse gjennomført av Danske Bank viser at det er svært ulike maksimumssum menn og kvinner planlegger på bruke på én gave. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix.
ULIKE GRENSER: En undersøkelse gjennomført av Danske Bank viser at det er svært ulike maksimumssum menn og kvinner planlegger på bruke på én gave. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Danske Bank viser at det er svært ulike minimum- og maksimumssummer menn og kvinner planlegger å bruke på hver enkelt gave:

  • Kvinner setter minstegrensa ved 547 kroner for én gave, mens menn setter nedre grense på 916 kroner.
  • Når det gjelder maksgrensa, setter menn denne på hele 13.212 kroner for én julepresang, mens kvinnene vil bruke maks 3.108. Dette er over 10.100 kroner i forskjell.

- Dette er kanskje er mest oppsiktsvekkende funnet i undersøkelsen. Aner vi noen menn på julegaveshopping til kona i siste liten lille juleaften, som tar det første, beste og dyreste, eller er de bare rause, lurer forbrukerøkonom Anne Motzfeldt til Dinside.no.

Damene er tidligere ferdig med gavene

Videre viser undersøkelsen, som You Gov har gjort på vegne av banken, at åtte prosent av mennene regner med å gjøre ferdig julegaveshoppingen lille juleaften eller juleaften, mens kvinnene er flinkere til å gjøre seg ferdig med julegavene i god tid før jul.

Selv om nedre og øvre grense for en julegave er ulike mellom kjønnene, er det ikke stor forskjell på hva kvinner og menn vil bruke på gavene totalt, henholdsvis 5.439 og 5.938 kroner.

Handler du julegaver på kreditt, må du passe på å betale regningen i tide. Hvis ikke kan det koste deg 17.000 kroner innen kort tid.

Her bruker vi mest penger på julegaver

DNBs julegaveundersøkelse viser en snittsum som ligger nært Danske Banks funn, men det er store ulikheter mellom landsdelene:

Foto: DNB/skjermdump.
Foto: DNB/skjermdump. Vis mer

Som du ser, er det østlendingene som er mest rause i juletida med en snittsum på 6.856 kroner til julegaver, tett etterfulgt av nordlendingene med et snitt på 6.021 kroner.

Det er Midt-Norge som planlegger å bruke minst penger på julegaver i år, med en snittsum på 5.461 kroner.

I både DNBs og Danske Banks undersøkelse ser vi også at julegaver fortsatt er den største utgiftsposten rundt juletider, etterfulgt av julemat, -pynt og uteliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer